Biografie

Nol begon  op zeer jeugdige  leeftijd op te  treden met vader Henri Fack en met Theo  Daese, alias  het komisch duo de Lachstones .

Nol was tweede aanbrenger en begeleidde de cabaretliedjes op zijn accordeon. Hij volgde muziek- en accordeonlessen bij een leerling van August  Schelstraete  en in die periode (1966-1976) richtte vader Henri met zonen Nol en William het trouwfeestorkest The Fack Juniors op. In 1977 nam Nol Fack de leiding op zich en breidde, met 8 muzikanten, uit tot een volwaardig bal- en dansorkest. Deze nieuwe orkestformatie speelde meestal galabals. Nol speelt zowat alle muziekgenres en toen hij aan de zijde van Walter de Buck in 1971-72, als gelegenheidsaccordeonist, de Gentse Feesten opnieuw hielp inluiden begon hij zich meer en meer te verdiepen in de Gentse volksmuziek. Hij verzamelde een schat aan Gentse liedjes en zette daarvan de mooiste en best gekende nummers op een aantal Cds tussen 1992 en 2006. Zijn kaak kaak nen dreidekker  cds staan bij elke rasechte Gentenaar steevast in het rek. Nol Fack kreeg de bijnaam trekzak, geef mutse  bij het Spelleke van 3 kluiten waar hij 10 jaar de vaste accordeonist was. Nol speelde ook n van twee hoofdrollen in de kinderproductie  Hemel  van Theater Taptoe en toerde daarmee 4 jaar door gans Europa. Nol was ook accordeonist van volksartieste Rosa Geinger en popkoning Jean-Pierre Maeren en muzikant/acteur bij Cabaretgroep Terzina van Rik Vanderheyden.

Sinds 2000 treedt Nol samen met echtgenote Charlne op als duo Frank Avalon en Charlne  in hotels, restaurants en op privfeesten. Momenteel werkt Nol dikwijls voor de Bobby Setterproducties en is hij ook n van de accordeonisten van The Accordeon Stars en van BATOO-chantant van Freek Neirynck.

Sinds 2001 geeft Nol Fack samen met andere Gentse artiesten en muzikanten Gentse varitshows tijdens de Gentse Feesten, kerstperiode en Nieuwjaarsperiode.

Hij stichtte samen met Nico Lenny 1984 het jongerenproject DE SEENE waarin momenteel een 6 tal jonge Gentse artiesten en muzikanten shows geven in het Gentse dialect.

Nol Fack is sinds 2013 de vaste accordeonist bij de Gentse caf-chantantgroep "De Foefelateurs"

En ook sinds 2013 is Nol de vaste begeleidingsmuzikant op keyboard van de Zuid-Afrikaanse Jazz- , gospel- en blueszangeres Jenny Brown

 

Foto Jan Vens

Laatst bijgewerkt op 27 maart 2015